Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

Duurzaamheid

.
"Nul op de meter, nul op de rekening"
(15 januari 2013)
Door het in elkaar schuiven van businessmodellen creëren we een industrie die de consument direct van woonoplossingen voorziet. Veel goedkoper, beter en duurzamer

dan binnen het huidige traditionele bestel. Daarmee is de toegevoegde waarde van de stand alone ontwikkelaar tot nul teruggebracht.”

Jan Willem van de Groep gaat ferme uitspraken niet uit de weg. Wellicht is hij daarom in de bouwwereld een welkome spreker, adviseur en sparringpartner als het om duurzaamheid gaat.

In de VB-Groep uitgave VerBind praat hij over het Energiesprong-programma dat hij momenteel uitvoert voor het Ministerie van Wonen en Rijksdiensten. Een programma dat heel anders naar de traditionele relatie opdrachtgever-opdrachtnemer kijkt.

 
Consortium SCoop wint slim&Snel aanbesteding Qua Wonen
(5 november 2012)
Het consortium SCoop heeft de bijzondere aanbesteding Slim & Snel renoveren van QuaWonen gewonnen. QuaWonen was op zoek naar een samenwerkingspartner die een totaaloplossing voor duurzame renovatie van 240 woningen in Krimpen a/d IJssel kon ontwikkelen en uitvoeren. In de eindronde. met uiteindelijk drie kandidaten, gaf de combinatie van energieambitie en het duurzame wooncomfort in het concept van SCoop de doorslag

 

David Meijer: Energieneutraal bouwen maakt ontwerpproces eenvoudiger
(16 december 2011)
Energieneutraliteit is geen technisch probleem, het is een ruimtelijke ordening probleem. De nieuwe column van David Meijer.
Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl