Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

Publiek vastgoed: Analyses, concepten en voorbeelden

Bij Valiz kwam van auteur Marc van Leent, bekend van Bouwstenen voor Sociaal. het boek Publiek Vastgoed: analyses, concepten en voorbeelden uit. Een mooi, leesbaar en interessant boek.

 

Naast een historisch en actueel overzicht worden in dit boek zestien voorbeelden gedocumenteerd en ‘gerecenseerd’; van buurthuis, bibliotheek, school tot cultuurpodium en bedrijfsverzamelgebouw. In een kritische analyse kijkt Marc van Leent naar de architectuur, de relatie met de buurt, het programma, de exploitatie en naar deelnemende partijen en hun belangen. Hij formuleert innovatieve concepten waardoor publiek vastgoed beter kan renderen.

 

Marc van Leent

 

Met het begrip ‘publiek vastgoed’ reikt Van Leent een nieuw en relevant perspectief op maatschappelijk vastgoed aan, waarbij versterking van de publieke zaak het uiteindelijk doel is.

Publiek vastgoed is een inspirerend pleidooi voor een andere omgang met onze maatschappelijke gebouwen. Het biedt een rijke verzameling aan ideeën en concepten die praktisch toepasbaar zijn voor lokale overheid, voor corporaties en ontwikkelaars, voor architecten en stedenbouwkundigen en voor directies en bestuurders van maatschappelijke organisaties.

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl