Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Bouwinvest investeert 300 miljoen in zorgvastgoed
Vrijdag 28 november 2014

Bouwinvest koopt woonzorgcomplex Ingenhouszhof in Amsterdam van ontwikkelaar AIG Careconcepts. Het betreft de eerste belegging van het nieuwe Bouwinvest Healthcare Fund. De komende jaren investeert Bouwinvest namens het pensioenfonds voor de Bouw 300 miljoen euro in zorgvastgoed.

Zorgaanbieder Amsta tekent gelijktijdig een langjarige huurovereenkomst voor deze locatie. De Ingenhouszhof wordt gesplitst en deels gerenoveerd. Het nieuwe gebouw van 3.500 m2 gaat verder onder de naam van ’t Hofflaan en zal beschikken over elf wooneenheden voor 66 bewoners die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Amsta-bestuurder Relinde Weil zegt met belegger Bouwinvest een kleinschalig woonzorgconcept neer te zetten dat inspeelt op de eisen van deze tijd en de zorgbehoefte in Amsterdam.

AIG Careconcepts uit Arnhem is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project. De verkoop en terughuur van Ingenhouszhof maken het voor Amsta mogelijk ook op lange termijn kwalitatief hoogwaardige zorg te blijven bieden in de Watergraafsmeer. Bouwinvest ziet de ingrijpende hervormingen in de zorgsector en de demografische ontwikkelingen als een vastgoedbeleggingskans.

Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, meldt dat met deze eerste belegging het Healthcare Fund een feit is. ‘Het mes snijdt aan twee kanten: dit is een solide belegging met een laag risicoprofiel. Tegelijkertijd kunnen we bijdragen aan de maatschappelijke vraag naar kwalitatief hoogwaardig zorgvastgoed.’

UBA Bouw uit Uithoorn is de geselecteerde aannemer. VVH advocaten uit Amsterdam en Van der Stap Notarissen uit Arnhem adviseerden AIG Careconcepts. Colliers adviseerde Amsta. Bouwinvest liet zich bijstaan door Bonum Zorg en Vastgoed, en De Brauw Blackstone Westbroek.

Bron: Vatgoedmarkt

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl