Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Actiz en NPCF lanceren beoordelingswebsite ouderenzorg
Woensdag 10 december 2014

ActiZ en Patiëntenfederatie NPCF slaan de handen ineen voor openheid van de kwaliteit  van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en later ook geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. ActiZ, de brancheorganisatie van zorgondernemers en Patiëntenfederatie  NPCF ontwikkelen de komende maanden nieuwe modules op de onafhankelijke waarderingssite . Daarmee kunnen toekomstige cliënten een keuze maken voor een zorgorganisatie die bij hun wensen en mogelijkheden past.  Van belangrijke toegevoegde waarde is dat cliënten ook op de site hun waardering over de geleverde zorg en ondersteuning kenbaar kunnen maken.

 

De nieuwe modules worden  onderdeel  van ZorgkaartNederland.nl. Daar zijn waarderingen van patiënten, uitgedrukt in een rapportcijfer, en veel informatie van zorgorganisaties te vinden.  Met de informatie binnen de nieuwe modules op ZorgkaartNederland  kunnen toekomstige cliënten en hun familie een goede en afgewogen keuze maken. Op dit moment is er nog geen centrale plek waar cliënten deze informatie en waarderingen kunnen vinden. ActiZ en Patiëntenfederatie NPCF vinden het van belang dat deze mogelijkheid er komt. Ze zijn blij dat zij deze week een overeenkomst hebben getekend om dit te realiseren. Zo komt er volledige openheid over het aanbod voor en de waardering van cliënten. Tegelijk kunnen de waarderingen leiden tot kwaliteitsverbetering in de zorg.

 

Stap naar transparantie Aad Koster, directeur ActiZ: “Zorgorganisaties zetten hiermee een grote stap op het gebied van de transparantie binnen de zorg. Het idee achter het platform komt voort uit de gedachte dat zorgorganisaties de cliënt en zijn waardering centraal willen zetten.  Het inzicht in deze waarderingen is dan ook de leidraad om de zorg die wij leveren nog meer op maat te maken.  Cliënten kunnen op dit platform aangeven wat hun waardering is over bijvoorbeeld de zorg, eten en drinken, de service en de houding en het gedrag van de zorgmedewerkers. Maar er is binnenkort ook informatie te vinden of je je huisdier mee kunt nemen en of er een bushalte voor de deur is.”

 

Totaalbeeld van verpleging en verzorging Wilna Wind, directeur NPCF: "Patiëntenfederatie NPCF  en ActiZ gaan de komende periode hard aan de slag om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk informatie over verpleeg- en verzorgingshuizen op het platform komt te staan. Mensen hechten enorm aan reviews van andere cliënten. Dat geeft een beeld van hoe zij de zorg ervaren. Dat is belangrijk voor verpleeg- en verzorgingshuizen. Door de waarderingen van cliënten en de keuze-informatie die de zorgorganisaties zelf aanleveren, komt er voor mensen veel meer informatie beschikbaar. Wij willen volledige openheid bieden over de kwaliteit van de zorg. Met dit initiatief op ZorgkaartNederland.nl brengen we goede informatievoorziening dichterbij.

Klik hier naar ZorgkaartNederland.nl 

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl