Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Eerste "Playground van de Toekomst" geopend
Maandag 15 december 2014

Afgelopen weekend is in Den Haag de eerste Playground van de Toekomst geopend. Deze sport- en speelplek omvat 8.100 vierkante meter aan recreatieve voorzieningen als een koffiehuis en een skatebaan. Daarnaast is de Playground voorzien van natuurelementen.

Laatstgenoemde aspect is een belangrijk onderdeel van het ontwerpconcept Into the wild, waarmee de architectenbureaus DMAU en OpenFabric in 2012 de bijbehorende prijsvraag wonnen. Met de Playground wordt ‘een stukje wildernis’ geïntroduceerd en het biedt een stedelijke én natuurlijke omgeving waarin jongeren zich leren bewegen.

De Playground van de Toekomst is een initiatief van de Richard Krajicek Foundation, de stichting van de voormalige toptennisser die in 1996 Wimbledon won. “Deze Playground heeft  alles wat een recreatieplek moet hebben. Een voorbeeld voor de toekomst en hopelijk voor heel veel andere wijken in Nederland”, zei hij bij de opening.

Behalve de Playground komt er ook een brede buurtschool aan het Deltaplantsoen in Den Haag. Dit gebouw, ontworpen door atelier PRO architekten, moet in het derde kwartaal van volgend jaar klaar zijn.


Bron: Architectenweb

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl