Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Belgische Cofinimmo koopt grootste deel zorgvastgoed GREEN
Zaterdag 20 december 2014

GREEN heeft deze maand een significant deel van haar zorgvastgoedportefeuille verkocht aan het Belgische Cofinimmo. De portefeuille bestaat uit 13 vastgoed- objecten (456 eenheden) waaronder prominente locaties als Utrecht – De Keizershof/European Care Residences, Oosterhout – Stichting Elisabeth en Amsterdam – de Lauriergracht/Domus Magnus. De omvang van de deal bedraagt € 71,9 miljoen.

Cofinimmo is een belangrijke Europese speler in de zorgvastgoedsector met een gediversifieerde portefeuille verspreid over Duitsland, België en Frankrijk en, tot recentelijk, slechts in een mindere mate in Nederland en dan uitsluitend in de zorgvastgoedsector.

Beide partijen zien dit als een eerste stap in een constructieve en krachtige samenwerking. Het netwerk en de marktkennis van GREEN bieden Cofinimmo een weg naar het Nederlandse zorgvastgoed. 

Jean-Edouard Carbonnelle, CEO van Cofinimmo : “Dankzij de kwaliteit en de spreiding van deze portefeuille realiseren wij een belangrijke vooruitgang in onze strategie om in Nederland een beduidende aanwezigheid te hebben. Met thans 16 locaties in totaal, hebben we de omvang van onze Nederlandse portefeuille verdrievoudigd. Aldus zijn wij voortaan één van de marktleiders in zorgvastgoed in Nederland geworden en zijn wij verheugd om tot onze huurders, naast Bergman Clinics, 11 nieuwe zorggroepen van uitstekende kwaliteit te mogen rekenen. De Nederlandse markt biedt voor ons nog veel mogelijkheden daar er nog veel middelgrote en zeer ondernemende zorggroepen aanwezig zijn. Wij blijven dan ook actief prospectie voeren in deze sector om nieuwe projecten te identificeren. In deze context zijn we ook verheugd te mogen rekenen op de steun en netwerk van een professionele partner als GREEN. We waren onder de indruk van de ervaring en ondernemerschap van GREEN en hebben veel aanknopingspunten gevonden met onze eigen bedrijfsfilosofie.”

 GREEN blijft actief in de zorgvastgoedsector, door het aankopen en (verder) ontwikkelen van projecten. Cofinimmo heeft de intentie om in Nederland haar (care) zorgportefeuille verder uit te bouwen. GREEN maakt Cofinimmo deelgenoot van haar netwerk en marktkennis met het oog op de verdere uitbouw van de zorgvastgoedportefeuille van Cofinimmo in Nederland.”

Aart Jan Verdoold, CEO van GREEN: “Deze verkoop is de start van een strategische samenwerking met deze mooie partner. Door de combinatie van Cofinimmo als een professioneel beursgenoteerd vastgoedbedrijf en ons GREEN-team met slagvaardige ondernemers in vastgoed kunnen in de toekomst nog vele mooie projecten aangekocht en ontwikkeld worden.”

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl