Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Nieuwe opnamekliniek voor ouderen in Castricum
Dinsdag 13 januari 2015

Op maandag 19 januari 2015 opent Toon Mans, burgemeester van gemeente Castricum, de nieuwe opnamekliniek voor ouderen met een psychiatrische aandoening. Dit bijzondere gebouw staat op het landgoed Duin en Bosch van Dijk en Duin.

 

Gemak voor ouderen

De kliniek voor ouderen is een groot symmetrisch pand dat duurzaam, veilig en van alle nieuwste gemakken is voorzien. Denk aan hightech domotica, geavanceerde tilliften en badkamers met opendraaiende wanden. De nieuwe kliniek bestaat uit 5 units met in totaal 81 kamers. Iedere cliënt heeft een kamer, met eigen sanitair. In het midden van elke unit is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken gecreëerd met een uitzonderlijk open karakter. De inrichting, kleuren, ruimtes en het licht zijn volledig afgestemd op ouderen.

 

Monumentale uitstraling

De kliniek voor ouderen ligt midden in het groen, volledig passend in het reeds bestaande architectenlandschap van het landgoed. De uitstraling van de monumentale panden hebben als voorbeeld gediend voor deze bouw. Het betreft een langgerekt symmetrisch pand met een kolossale indruk. De gekinkte kap, de terugvallende witgepleisterde gevels en driehoekige dakkapellen zijn herkenbare punten voor verschillende van onze monumentale panden.

 

Herstel patiënt voorop

Het investeren in huisvesting voor cliënten die korte of langere tijd bij ons verblijven, is een speerpunt van Parnassia Groep, waar Dijk en Duin onderdeel van is. Goede huisvesting levert een essentiële bijdrage aan de kwaliteit van leven en het herstel van de cliënt.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl