Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Opdracht tijdelijke rechtbank Amsterdam naar DPCP
Dinsdag 27 januari 2015

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de design, build, maintain & remove-opdracht voor een tijdelijke rechtbank in Amsterdam gegund aan consortium DPCP onder leiding van Du Prie bouw & ontwikkeling en Cepezedprojects

De tijdelijke nieuwbouw van ongeveer 5.400 m2 moet verrijzen op het terrein van het bestaande Parnascomplex aan de Parnassusweg. Het onderkomen vormt samen met de bestaande torens E en F de tijdelijke accommodatie van de rechtbank tijdens de vijf jaar waarin op hetzelfde perceel een nieuwe permanente herhuisvesting wordt ontwikkeld. Voor tijdelijke en permanente nieuwbouw vindt gedeeltelijke sloop van het bestaande complex plaats.

Andere partijen in het consortium zijn ingenieursbureau Linssen als installatieadviseur, IMd raadgevende ingenieurs als constructieadviseur en LBP Sight voor advies op het gebied van akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Schoonderbeek installatietechniek en Putman installaties zijn betrokken als partijen voor de uitvoering en het onderhoud van de installaties.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl