Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Daelzicht en Wonen Limburg ontwikkelen nieuwe vorm van woonzorg
Woensdag 11 februari 2015

De optredende veranderingen in de zorg zijn van invloed op het vastgoed van Daelzicht. Om in te kunnen spelen op de toekomstige vraag heeft Daelzicht samen met Wonen Limburg een nieuw woonzorgproduct ontwikkeld.

In gebouwen waar het woonzorgproduct is toegepast, krijgen cliënten een zelfstandige woonruimte van 45m2 met een eigen keuken en badkamer. Eveneens wordt een gezamenlijke woonkamer gerealiseerd zodat cliënten zowel de mogelijkheid hebben om op zichzelf te zijn, alsook om elkaar te ontmoeten. In dit concept worden geen grote zorgbadkamers en professionele keukens gerealiseerd. Er is gekeken naar transformeerbaarheid, zodat de zorgappartementen gemakkelijk en goedkoop kunnen worden verbouwd tot reguliere woningen, op het moment dat er mensen komen te wonen die geen zorg of ondersteuning nodig hebben. Met dit concept wordt ingespeeld op de ontwikkeling ‘Scheiden van Wonen en Zorg’. 

Het woonzorgproduct wordt toegepast in toekomstige bouwprojecten van Daelzicht en Wonen Limburg waarvan er enkele zich in de haalbaarheidsfase bevinden.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl