Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Internationale School Eindhoven zoekt geldschieter voor 2,7 miljoen
Maandag 16 februari 2015
De Internationale School in Eindhoven overlegt met de provincie over financiering van de uitbreiding.

Het gaat om een bedrag van 2,7 miljoen euro voor lokalen voor 250 basisschoolleerlingen. De school moet op zoek naar een geldschieter, omdat de gemeente Eindhoven pas in 2023 extra geld beschikbaar heeft. De schoolcampus in en bij de voormalige De Constant Rebequekazerne aan de Oirschotsedijk werd vorig jaar geopend en kostte 55 miljoen euro.

De gesprekken met de provincie moeten volgens Meine Stoker, voorzitter van van de bestuurskoepel waaronder de Internationale School valt, nog op gang komen. Bovendien diende zich een probleem aan: de gemeente vergat de 2,7 miljoen op te nemen in het onderwijs-huisvestingsplan. Daarom heeft het college een brief gestuurd naar de Internationale School waarin staat dat er in 2023 gemeentelijk geld beschikbaar komt.

Stoker zegt dat zijn school hoopt op een bijdrage uit het provinciaal economisch programma voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. De Internationale School (basis en voortgezet onderwijs) is gebouwd voor 850 leerlingen. Stoker: "De verwachtingen voor de groei van de school dateren van 2010. Midden in de crisis. Toen dachten we echt niet dat er in 2015 al zoveel expats in de regio zouden wonen."

Bron: Eindhovens Dagblad

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl