Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Anne Luijten nieuwe algemeen manager Renovatie Platform
Maandag 16 februari 2015

Per 16 februari 2015 is Anne Luijten benoemd als algemeen manager van NRP (Nationaal Renovatie Platform). In deze functie is zij verantwoordelijk voor de realisatie van het programma van activiteiten die het platform voor zijn partners organiseert en fungeert zij als sparring partner voor het bestuur bij de verdere ontwikkeling en uitbouw van het platform.

 

NRP heeft als missie het bevorderen van een duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving. Dit doet NRP door te zorgen voor betere randvoorwaarden, onder meer in wet-en regelgeving, voor transformatie en renovatie van bestaand vastgoed. Daarnaast zet NRP in op kennisontwikkeling en – verspreiding en op de imagoverbetering van het vakgebied. Het platform wordt gevormd door een netwerk van meer dan 90 private partijen uit de volle breedte van de vastgoedsector. De komende tijd richt het platform zich op de verdere ontwikkeling van de drie hoofddoelstellingen en in het bijzonder het nog beter ondersteunen van de partners bij het bereiken van hun individuele doelstellingen.

 

Het bestuur van NRP is zeer verheugd met de toetreding van Anne Luijten tot het team. Bestuursvoorzitter Frank Bijdendijk: ‘Wij zijn ervan overtuigd met Anne Luijten een uiterst competente algemeen manager in huis te hebben gehaald die zeer goed thuis is in de vastgoedsector en bovendien een stevig eigen netwerk met zich meebrengt. Een grote pré vinden wij haar vaardigheden en ervaring op het vlak van communicatie, visievorming en kennisontwikkeling.’

 

Anne Luijten is architectuurhistoricus en ruim 15 jaar als zelfstandige werkzaam in de ruimtelijke ordening en vastgoedsector als communicatie-adviseur, coördinator, projectleider en hoofdredacteur. Zij was onder meer redacteur bij Building Business, hoofdredacteur van het vakblad VG Visie en van het digitale platform Gebiedsontwikkeling.nu van de TU Delft. Voor de Dienst Ruimtelijke Ordening in Amsterdam ontwikkelde zij praktijkleergangen en organiseert zij internationale masterclasses. Ook werkt zij als communicatie-adviseur voor het College van Rijksadviseurs.

 

 

Over NRP

De onafhankelijke stichting NRP is in 2011 voortgekomen uit de Nationale Renovatieprijs. De activiteiten van het platform zijn erop gericht om – samen met de partners – de randvoorwaarden voor herontwikkeling en investeringen in bestaand vastgoed te verbeteren. Dit doet NRP onder meer met de opleiding NRP Academie en de jaarlijkse prijsvraag voor renovatie en transformatie NRP Gulden Feniks, maar ook door middel van expertmeetings, partnerbijeenkomsten en het jongerennetwerk NRP NextGen. Het bestuur van de stichting bestaat uit Ingrid de Boer (Woonbedrijf Eindhoven), Frank Bijdendijk (voormalig bestuurder Stadgenoot), Sander Dorleijn (ABT), Hans de Jonge (Brink Groep en TU Delft), Peter Keur (FGH Bank) en Rob van Wingerden (Koninklijke BAM Groep).

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl