Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Verbouwplan De Kuip van de baan
Dinsdag 10 maart 2015

De verbouwing van De Kuip is van de baan. De betrokken partijen zijn het na lange onderhandelingen niet eens geworden over de financiering van de plannen voor de 'vernieuwbouw' van het Feyenoord-stadion.

In april vorig jaar werd besloten dat De Kuip voor 200 miljoen euro grondig zou worden gerenoveerd. Het vernieuwde stadion zou 70.000 plaatsen en een dak krijgen en door BAM worden gebouwd. Bij de uitwerking van de verbouwing bleken de kosten echter veel hoger uit te vallen dan gepland.

"Vanaf november is door alle partijen hard gewerkt aan een alternatief plan voor een stadion dat te financieren was en op een gezonde wijze te exploiteren", meldt Feyenoord op z'n website. "Op woensdag 4 maart gingen de onderhandelingen de laatste fase in en leek een positieve afloop mogelijk. Op 9 maart hebben partijen gezamenlijk vastgesteld dat deze onderhandelingen niet tot een voor beide partijen bevredigend resultaat zullen leiden. Daarop is besloten de onderhandelingen te staken."

De onderhandelingen werden gevoerd door de directies en raden van commissarissen van Stadion Feijenoord, BVO Feyenoord en het Feyenoord Founders Consortium (FFC), bestaande uit BAM, AM en Siemens.

Het is nog onduidelijk of Feyenoord het stadion alsnog door een bouwer wil laten renoveren of dat de club voor nieuwbouw gaat. Het afblazen van het huidige plan staat los van de plannen voor de verhuizing van de trainingslocatie naar Hillesluis en voor de accommodatie van de Sportclub Feyenoord op Varkenoord.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl