Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Collectiegebouw Museum Boymans dreigt het niet te halen
Vrijdag 20 maart 2015

De kans dat de gemeenteraad instemt met de plannen van het stadsbestuur om een collectiegebouw voor de kunstverzameling van museum Boijmans van Beuningen in het Museumpark te bouwen is minimaal, meldt Rotterdam Dichtbij.

Leefbaar Rotterdam heeft zware kritiek op de voorstellen, onder andere op de exploitatiebegroting. In de plannen staat onder andere dat er slechts 50.000 betalende bezoekers per jaar verwacht worden en dat vindt de stadspartij 'veel te weinig’. 

De gemeente moet 35 miljoen euro investeren om de bouw van het depot mogelijk te maken.Stichting Verre Bergen zou 15 miljoen euro betalen in ruil voor een expositieruimte op de bovenste verdieping van het 35 meter hoge bloempotvormige gebouw.

Ook vindt Leefbaar dat als de gemeente zoveel geld investeert in een kunstopslag, die ook toegankelijk moet zijn voor de andere musea in de stad.

Daarbij is de PvdA ook kritisch, om dezelfde redenen als Leefbaar. De fractie van de SP stemt hoe dan ook tegen de bouw van het collectiegebouw als het in het Museumpark moet komen te staan. De PvdA organiseert binnen nu en drie weken een bijeenkomst waarin ze de argumenten voor en tegen de bouw van het collectiegebouw met de leden gaat bespreken, meldt Rotterdam Dichtbij.

De bedoeling is dat het een discussie op inhoud wordt. Hoe de PvdA-fractie uiteindelijk zal stemmen is dus nog niet besloten. Als een meerderheid tegen is, valt het doek voor het ontwerp van architect Winy Maas van MVRDV. Dan moet museumdirecteur Sjarel Ex mogelijk op zoek naar andere ruimte om de kunstverzameling van het Boijmans op te slaan.

Bron: Rotterdam Dichtbij

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl