Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
"Markt zorgvastgoed biedt perspectief voor beleggers"
Maandag 13 april 2015

De zorgvastgoedmarkt biedt volop perspectief voor beleggers. Dit concluderen EIB en MSCI in een recent verschenen studie uitgevoerd in opdracht van IVBN. Volgens de opstellers van de studie kan zorgvastgoed,  wanneer de omstandigheden verder verbeteren, uitgroeien tot een volwaardige categorie in de vastgoedportefeuille van institutionele beleggers. Zo biedt een terugtrekkende overheid meer ruimte voor beleggers om toe te treden. In combinatie met een aantrekkende vraag – en een verouderd aanbod – maakt dat zorgvastgoed tot een interessante (groei)markt.                                                                                                                 

In het onderzoek is de markt voor zorgvastgoed gedefinieerd en verder verkend. Hieruit blijkt dat de markt voor zorgvastgoed voldoende massa heeft, maar dat veel bestaand zorgvastgoed (nog) onaantrekkelijk is om in te beleggen. Verwacht wordt dat de verschillende segmenten verder opschuiven naar investment grade. Verder laat het onderzoek zien dat de rendementen voor zorgvastgoed vergelijkbaar lijken met andere vastgoedsectoren.

Aanbevelingen waarmee het rapport afsluit betreffen voldoende schaalgrootte, bevorderen privéklinieken/-tehuizen, beschikbaarheid gegevens zorggebruik en vastgoed, doorzetten scheiding wonen en zorg en transparante beleidsingrepen.

 

Download hier het rapport ‘Beleggen in zorgvastgoed’

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl