Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
'Klagende' Polen niet meer op bouwplaats Deventer stadskantoor
Woensdag 15 april 2015

De Stentor meldt dat de Pololse bouwvakkers die begin vorige maand tegenover VVD-Kamerlid Anne Mulder en de Stentor hun mond open deden over onder meer hun te lage uurloon, niet meer werken op de bouwplaats van het stadskantoor. Verschillende bronnen bevestigen dat, onafhankelijk van elkaar.                                                                                                                   

Sinds het eerste artikel over onderbetaling van - onder meer Poolse - bouwvakkers, zijn die Polen niet meer bij het stadskantoor gezien. "Hun werk was toen nog niet klaar, want in de plaats van de ene groep betontimmerlieden kwam de volgende groep Poolse werknemers", zegt FNV Bouw-netwerker Marleen Bal. Het zou niet de eerste keer dat 'pratende Polen' door hun werkgever Radoxim van de bouwplaats worden gehaald.                                                           

Directeur van Radoxim Nederland, Dick Donker, ziet 'niet in' wat het nut is van het overplaatsen van uit-de-school-klappende werknemers. "Ik kan me dus niet voorstellen dat dat gebeurt", zegt hij. De Poolse arbeiders op het stadskantoor werken voor moederbedrijf Radoxim, dat in Polen zit. Zeker weten doet hij het dus niet. Volgens Donker worden de werknemers bij het stadskantoor 'als het goed is wel' volgens de Nederlandse bouw-cao betaalt.                                

Voor Deventer Sociaal waren de berichten over onderbetaling op de bouw van het stadskantoor reden om vragen te stellen aan B&W.


Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl