Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Extra raadsvergadering Breda over NAC-stadion
Maandag 27 april 2015

De gemeenteraad van Breda komt woensdag bijeen om te praten over de veiligheid van het stadion van NAC. De extra vergadering is ingepland na vragen van de fracties van D66 en de VVD. Dat meldt de gemeente Breda zondag.

Scheuren in tribune
Vorige maand bleek uit onderzoek van een ingenieursbureau dat het stadion in Breda niet voldoet aan de eisen. Onder de hoofdtribune zijn scheuren ontdekt. De scheuren in het beton zijn te groot en de elementen van de hoofdtribune buigen te ver door, staat in het onderzoek dat de gemeente Breda als eigenaar van het Rat Verlegh-stadion liet uitvoeren.

Gestut
Een test met zandzakken wees vrijdag uit dat het veilig genoeg is om toeschouwers toe te laten op de bewuste tribunevakken, die wel gestut moesten worden. De wedstrijd tussen NAC en Heracles kon daardoor zaterdag gewoon doorgaan. De Bredanaren verloren met 1-3.

'Wij spreken de wens uit dat dit debat zo spoedig als mogelijk, mede gezien de maatschappelijke onrust, gehouden kan worden', zo luidde het verzoek van de VVD en D66, dat inmiddels ingewilligd is.

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl