Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Tesla toont volgende week accu voor heel huis
Donderdag 30 april 2015
Autofabrikant Tesla onthult op 30 april in de VS een batterij die stroom voor een heel huis zal kunnen opslaan.

Ook toont het bedrijf dan een "zeer grote batterij voor nutsbedrijven", zo blijkt uit een brief aan investeerders die in handen is van Buzzfeed.

Met de technologie moet het mogelijk worden om stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen tijdelijk op te slaan. Ook zou de batterij kunnen worden opgeladen met goedkopere nachtstroom, om deze energie vervolgens overdag in te zetten. Dat moet huishoudens een kostenbesparing opleveren.

In februari vertelde Tesla-topman Elon Musk al kort over de batterij, die volgens hem in de tweede helft van het jaar in productie zou gaan. 

Tesla zet zwaar in op de eigen productie van batterijen, ook voor in zijn elektrische auto's. Momenteel wordt gewerkt aan de zogenoemde gigafactory in de Amerikaanse staat Nevada, waar vanaf 2020 accu's voor een half miljoen Tesla's per jaar van de band moeten rollen. Het bedrijf investeert zo'n 5 miljard dollar om de fabriek te bouwen.                                                              

Op 3 juni organiseert I-BR een congres over toepassing van gelijkstroom in woningen. Met de toename van lokaal opgewekte (en opgeslagen) elektriciteit wordt omzetting naar wisselstroom steeds onzinniger. Grote spelers als BAM en ABB zijn al aan het experimenteren met gelijkstroomnetten in woningen

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl