Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Nieuw gebouw en lagere huur voor ID College en ROC Leiden
Vrijdag 1 mei 2015

 Na maanden overleg zijn ministerie van Onderwijs, vastgoedeigenaar Green Real Estate en ID College het eens geworden over de manier waarop het onderwijs van ROC Leiden gered kan worden. In 2018 verlaat ROC het gebouw bij Leiden Centraal, de school verbouwt bij Lammenschans en er komt een nieuw gebouw op een nader te bepalen plek.


Volgens het Leids Dagblad betaalt ROC Leiden  momenteel 11 miljoen euro per jaar voor de panden Lammenschans en Level bij Leiden Centraal. Bestuursvoorzitter Henk de Jong vroeg eerder om een korting van 2,5 miljoen. ,,Bij deze deal wordt de korting meer dan dat'', aldus woordvoerder van Green Real Estate Jack De Vries. Het exacte bedrag wil hij niet naar buiten brengen.

Volgens De Vries zag Green deze ruimte omdat er nu zekerheid is dat ROC Leiden in het Lammenschanspand blijft zitten. Eerder wilde de mbo-instelling daar vertrekken. Volgens het Leids Dagblad zijn de twee nieuwe panden niet alleen veel te duur, ze zouden ook niet geschikt zijn voor MBO onderwijs, wat natuurlijk opmerkelijk is voor panden die speciaal voor ROC Leiden zijn ontwikkeld....

Lammenschans wordt dus verbouwd en alsnog geschikt gemaakt voor het ROC,  het andere gebouw, Level, per 2018 verlaten.                                                                                                      

Op 24 juni organiseert KMVG het congres Lessen uit Leiden: wat kunnen we leren van de recente vastgoedcalamiteiten in zorg, onderwijs en bij gemeenten?

 

Update: 40 miljoen extra naar noodlijdend ROC Leiden

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl