Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Crowdfunding voor Zeeuws ziekenhuis
Dinsdag 26 mei 2015

Zeeland krijgt de primeur van het eerste Nederlandse ziekenhuis dat wordt gerealiseerd met crowdfunding, dankzij een initiatief van Zeeland Investments Beheer (ZIB) en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ).

Het ADRZ was al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie voor de realisatie van een volledig vernieuwd ziekenhuis en een passende financieringsvorm. Beide zijn nu gevonden.

ZIB is het investeringsvehikel van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe, tot voor kort bestuurder van de Roompot vakantieparken. De 2.500 vaste investeerders van ZIB staan volgens hem te springen om in het ziekenhuis te investeren. Van Koeveringe heeft naar eigen zeggen ervaring met investeren in en financieren van zorgvastgoed. Zo is hij initiatiefnemer van een keten van dialysecentra op vakantieparken en heeft hij onder meer geïnvesteerd in de voormalige ziekenhuisvestiging te Zierikzee.

De crowdfundingactie komt, net als de andere activiteiten van ZIB, onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). De Raad van Toezicht voor de crowdfundingactie komt onder voorzitterschap te staan van Karla Peijs, voormalig commissaris van de Koningin in Zeeland.  

Lees verder op Vastgoedmarkt

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl