Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Tijdelijke huisvesting afgebrande Rijswijkse scholen bekend
Donderdag 30 juli 2015

Het college van burgemeester en wethouders heeft een besluit genomen over de tijdelijke huisvesting voor de drie afgebrande basisscholen. Afgelopen vrijdag brandde het scholencomplex af waar de drie basisscholen en een buitenschoolse opvang gevestigd waren. De leerlingen zullen na de zomer definitief een nieuw onderkomen hebben. Dat meldt gemeente Rijswijk.

Tot de brand zaten de leerlingen van de Snijdersschool in verschillende gebouwen. De scholen hebben bij het college aangegeven dat het niet wenselijk is om hun klassen van elkaar te scheiden. Daarom heeft het college de volgende verdeling gemaakt: de J.H. Snijdersschool en de Godfried Bomansschool zullen in het gebouw aan de Burgemeester Elsenlaan worden ondergebracht, waar voorheen het Stanislas College gevestigd was. ’t Prisma zal worden ondergebracht in het hoofdgebouw van de J.H. Snijdersschool aan de Daniël Catterwijckstraat 6.

Gisteren zijn de gemeente en de besturen en directeuren van de betrokken scholen met elkaar overeen gekomen dat dit de meest geschikte locaties zijn. Het gebouw van het Stanislas Collegestaat staat op dit moment leeg door de verhuizing naar een andere locatie. De komende weken wordt er hard gewerkt om het gebouw gereed te krijgen als tijdelijke huisvesting voor de basisscholen.

Bron: NOG

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl