Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Voormalige GZG-polikliniek Den Bosch wordt luxe woonzorgcomplex
Dinsdag 10 november 2015

Woonzorgorganisatie Domus Magnus heeft een overeenkomst getekend om 38 zorgappartementen in de polikliniek van het voormalige Groot Ziekengasthuis in ’s-Hertogenbosch af te nemen. Heijmans en AM ondertekenden vandaag een overeenkomst met Domus Magnus. Naar verwachting kunnen begin 2017 de eerste bewoners hun appartementen betrekken.

Met de bouw van de nieuwe polikliniek in 1932 manifesteerde het ziekenhuis zich prominent aan de Nieuwstraat. De nieuwe entree was zo uitgewerkt dat ambulances en taxi’s overdekt konden voorrijden. De eeuwenoude geschiedenis van de locatie en het Groot Ziekengasthuis is een belangrijke inspiratiebron voor het plan dat er nu ligt. De nieuwe invulling van de polikliniek als luxe woonzorgcomplex past daarom goed in het nieuwe woongebied het Gasthuiskwartier.

Domus Magnus is een woonzorgorganisatie met zes unieke locaties verspreid over Nederland, met twee nieuwe locaties in ontwikkeling in Utrecht en Den Bosch. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg, service en dienstverlening zoals de wasservice, een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. Tevens zijn enkele appartementen ingericht als zorghotel, om te kunnen herstellen na een ziekenhuisopname.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl