Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Koning Willem-Alexander opent De Resident
Woensdag 11 november 2015

Koning Willem-Alexander heeft rijkskantorencomplex De Resident in Den Haag geopend. Het kantoorgebouw is de afgelopen tijd drastisch gemoderniseerd door architectenbureau cepezed (atrium en ontwerpcoördinatie), HofmanDujardin (interieur) en ingenieursbureau Antea (installaties, constructies en brandveiligheid).

De krimpende rijksoverheid kiest steeds vaker voor flexibele werk(plek)concepten. Conform de maatschappijbrede ontwikkelingen staan thema’s als ontmoeting en interactie daarbij ook steeds meer centraal. De modernisering van De Resident is onderdeel van deze afslanking en overgang naar nieuwe werkvormen.

Het complex staat juist naast station Den Haag Centraal en bestaat uit de gebouwen Helicon en Castalia, die respectievelijk veertien en twintig verdiepingen beslaan en met een totaaloppervlak van zo’n 55.000 vierkante meter nu huisvesting bieden aan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De gebouwen zijn in de jaren negentig ontworpen door Soeters van Eldonk, waarmee voor de ingrepen nauw overleg heeft plaatsgevonden, en de Amerikaanse architect Michael Graves.

Bron: de Architect

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl