Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Zon: alle subsidies en fiscale voordelen op een rij
Woensdag 29 juni 2016

Zonne-energie is onmisbaar om (bijna) energieneutrale bouw te realiseren. Zon is gratis en oneindig voorradig, dus maak hier gebruik van. Met zonnepanelen en -boilers kunt u uw stroom- en warmwatervoorziening verduurzamen én besparen op uw energierekening.


Investeren

Voor particulieren, bedrijven en overheden met een geschikt dak, is investeren in een eigen zonne-installatie financieel interessant. Wekt u als kleinverbruiker met een aansluiting tot en met 3 x 80 Ampere zelf energie op en levert u terug aan het net, dan kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling bij uw energieleverancier.

  • Wie wel wil investeren, maar zelf geen geschikt dak heeft, kan meedoen aan een collectief project.
  • Andersom kan ook: wel een geschikt dak, maar liever niet zelf investeren? Stel het dak dan beschikbaar aan een collectief dat dit wél wil.

Innovaties

Behalve zonnepanelen winnen ook zonneboilers voor warm water aan populariteit. Belangrijk, want 55% van de energiebehoefte bestaat uit warmte, waarvan nu nog maar 4% duurzaam is. Ook zijn volop innovaties in ontwikkeling om duurzame energie te integreren in het net, zoals smart grids, energieopslag en het slim opladen van elektrisch vervoer.

Bekijk hier de subsidies en fiscale voordelen.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl