Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Familiezwembad Tongelreep zorgt voor nieuwe kopzorgen in Eindhoven
Zaterdag 8 juli 2017

De komst van een familiezwembad bij de Tongelreep gaat gewoon door, als het aan wethouder Jakob Wedemeijer ligt. Maar het Eindhovense college heeft er wel een nieuwe kopzorg bij. Het moet in de begroting voor de komende twee jaar alsnog 1,3 miljoen euro extra zien te vinden voor de opvolger van het golfslagbad.


En dat net nu het college al de handen vol heeft aan het miljoenentekort op zorg en bijstand. Gaat de bouw dan nog wel door? ,,Zo'n tegenvaller ligt natuurlijk moeilijk. Raad en college moeten goed kijken waar de prioriteiten liggen. Maar in het coalitieakkoord is afgesproken dat we het golfslagbad sluiten en dat daar een familiezwembad voor in de plaats komt. Daar hou ik aan vast", zegt wethouder Wedemeijer (sport, SP). ,,We vinden dat allemaal belangrijk. Als we met een aantal posten schuiven, moet dat lukken." Zover is het nog niet. Vrijdag vond de eerste bespreking in het college van B en W plaats, in augustus volgt een collegebesluit. ,,Ik had de raad beloofd al voor de zomervakantie met een voorstel te komen, dat wordt dus na de zomervakantie."

Kosten
Is er tot nu toe dan helemaal geen rekening gehouden met de kosten voor een familiezwembad? Jawel, vorig jaar was er voor 2018 en 2019 alvast twee miljoen gereserveerd. Conform planning zijn pas afgelopen jaar alle kosten (personeel, bouw) goed op een rij gezet. Daaruit blijkt dat de jaarlijkse exploitatiekosten hoger liggen. Kan je dit een tegenvaller noemen? ,,Ik vind van wel. In 2016 was een bedrag van een miljoen geen drama. Maar door de tekorten waar we nu mee kampen binnen het sociaal domein, zit er veel minder lucht in de begroting", zegt Wedemeijer.

Het golfslagbad en het buitenbad van de Tongelreep zijn sinds 6 september 2016 dicht voor het publiek. Bezoekers kunnen nog wel terecht in het 50-meterbad en het 25-meterbad. Ook het instructiebad en het reactiveringsbad zijn nog open. De laatste drie baden zijn ook aan vernieuwing toe maar blijven open tot de verbouwing van het zwembad in 2018 begint.

Bron: ED

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl