Volgens de zegsvrouw is door de gemeente beloofd de verkeerstroom in goede banen te leiden, maar is dat niet nagekomen. 'We hebben van tevoren gewaarschuwd voor een flinke toeloop.' Die is inderdaad gekomen, want donderdag was de 10.000e belangstellende er al. Het expositiedeel van Kasteel Ruurlo is toegankelijk voor publiek sinds 27 juni.

'Levensgevaarlijke situaties' 
De gemeente Berkelland is 'onaangenaam verrast'' door het kort geding, aldus burgemeester Joost van Oostrum en verkeerswethouder Joke Pot-Klumper. Ze willen graag overleggen. De gemeente stelt dat er al 'levensgevaarlijke situaties' zijn geweest en dat op de ventweg in kwestie een inrijverbod is ingesteld, waar het museum het mee eens was.

Constructieve oplossing
De gemeente heeft ook nog eens dertig parkeerplaatsen aangeboden en wil meedenken over meer voorzieningen. Maar 'in eerste instantie is het een verantwoordelijkheid van het museum om voor voldoende parkeerplaatsen te zorgen', stellen burgemeester en wethouder. Ze zeggen dat museum en gemeente zijn verrast door de grote toeloop. 'De gemeente Berkelland is nog steeds bereid om gezamenlijk en constructief naar een oplossing te zoeken."

Bron: Binnenlandsbestuur