Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Alle gemeentelijke gebouwen Den Bosch preventief op asbest gecontroleerd
Vrijdag 4 augustus 2017

Al het gemeentelijk vastgoed met een bouwjaar voor 1 januari 1994 krijgt een preventieve asbestinventarisatie. De enige uitzondering is er voor 'strategisch vastgoed'. Dat zijn panden die vermoedelijk zeer snel verkocht of herontwikkeld gaan worden.

Om al deze panden te controleren trekt B en W 200.000 euro uit. Als de inventarisatie is voltooid, zal worden gekeken of er ook maatregelen genomen moeten worden, zoals bijvoorbeeld een sanering. Dat laat het stadsbestuur weten in een brief aan de gemeenteraad.

Normaal worden panden pas gecontroleerd op asbest als daar een aanleiding voor is, zoals bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie. Maar onder meer na vragen van de Bossche Groenen heeft het college nu besloten preventief te onderzoeken. Dat moet duidelijk maken 'in welke objecten daadwerkelijk asbest aanwezig is en of die aanwezigheid risico's oplevert voor de volksgezondheid'. 

De afgelopen jaren dook er tweemaal plots asbest op in gemeentelijk vastgoed. Vorig jaar werd het Theater aan de Parade per direct gesloten na de vondst van asbest. Nog een jaar eerder werd - daags voor de start van Theaterfestival Boulevard -  asbest gevonden op de Tramkade. De activiteiten en voorstelling van het festival werden daarop halsoverkop verplaatst. 

Bron BD

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl