Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Stichting Elisabeth en Green beginnen PPS
Woensdag 28 september 2011

Stichting Elisabeth en Green Real Estate zijn een publiek-private samenwerking (PPS) begonnen voor de realisatie van woonzorgvoorzieningen voor senioren in de regio Breda. Dat meldt Green in een persbericht. In totaal wordt binnen de PPS 75 miljoen euro geïnvesteerd.

Het eerste project binnen de PPS is de afronding van het lopende nieuwbouwproject op de locatie Elisabeth-centrum in Breda. Green participeert in de bouw van de 141 servicewoningen. Het totale nieuwbouwproject omvat 220 zorgappartementen, een parkeerkelder en de Elisabethboulevard. Vervolgprojecten zijn de realisatie van 55 luxe serviceappartementen voor senioren in Oosterhout en de ontwikkeling van een woonzorgcentrum in Bavel.

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) is betrokken als financier en ILFA Treasury Support als regisseur van de PPS en de daaraan verbonden financieringsconstructie. De PPS is volgens Green zo ontworpen dat alle risico’s als bouwen, financieren, rente, onderhoud en restwaarde evenwichtig zijn verdeeld tussen Elisabeth, Green en BNG. Green geeft de appartementen voor een periode van 20 jaar in erfpacht aan Elisabeth. ‘Het unieke aan de constructie is ook dat er door Elisabeth wordt gespaard voor het terugkopen van de appartementen zodat deze, indien gewenst, op termijn weer in eigendom van Elisabeth komen’, aldus Irma Langeraert, directeur ILFA Treasury Support. Elisabeth is niet verplicht om het vastgoed terug te kopen.

‘De realisatie van duurzame woon-zorgvoorzieningen voor senioren die tegemoet komen aan de wensen van deze tijd, vraagt om forse investeringen in vastgoed door de sector’, stelt Peter Smittenaar, algemeen directeur van Stichting Elisabeth. ‘Gezien de terugtredende rol van de overheid kijken banken anders naar ons risicoprofiel. Daarom is voor de verwezenlijking van onze ambities samenwerking gezocht met Green, een maatschappelijk betrokken private investeerder’. Pauline Bieringa, directeur public finance BNG liet weten: ‘Voor de blijvende financierbaarheid van de sector zoekt BNG naar zulke innovatieve samenwerkingsverbanden met publieke en private partijen. Reden voor ons om deze samenwerking tussen Green en Elisabeth voor de komende twintig jaar te ondersteunen.’

 

Bron: Vastgoedmarkt

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl