Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Bezuinigingen op brede scholen
Vrijdag 14 oktober 2011

 

Op 11 augustus 2011 schrijft minister van OCenW, Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart in een brief aan de Tweede Kamer dat zij betreurt dat gemeenten bezuinigen op de ontwikkeling van de brede school.
Maar, voegt zij daar aan toe, de gemeentelijke keuzes laat ze waar ze horen. Daar kan en wil de minister niet in treden. Het is aan gemeenten zelf of en hoeveel zij investeren in brede scholen.

 

De minister blijft de ontwikkeling van de brede school van belang vinden. Het bundelen van krachten en daarmee de versterking van mogelijkheden voor kinderen en jongeren is een goede zaak.

De minister laat weten er op te vertrouwen dat gemeenten en schoolbesturen in goed overleg tot een oplossing komen.
De brief is een reactie op een artikel in het magazine School van de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB over de bezuinigingen op brede scholen. ln het artikel worden Rotterdam en Hoofddorp als voorbeelden genoemd van gemeenten die de geldkraan voor brede scholen dichtdraaien. De minister laat weten scholen en gemeenten te willen helpen om naar andere financieringsmogelijkheden voor brede school coördinatoren te kijken.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl