Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Nieuwbouw Gerechtsgebouw Breda PPS
Dinsdag 8 november 2011

De Raad voor de rechtspraak en het Parket-Generaal hebben de Rijksgebouwendienst gevraagd om de nieuwe huisvesting voor de Rechterlijke Organisatie in Breda te realiseren. De Rechtbank Breda is nu gehuisvest in het pand gelegen aan de Sluissingel 20 in Breda. Dit gebouw dateert van mei 1986 en is sindsdien in gebruik als rechtbank. Het Openbaar Ministerie Breda-Middelburg is sinds enkele jaren gehuisvest aan de Fellenoordstraat 62 in Breda. De panden van de rechtbank en het arrondissementsparket grenzen aan elkaar en zijn binnendoor bereikbaar.

 

De aanleiding om een nieuwe huisvesting voor de Rechterlijke Organisatie in Breda te ontwikkelen komt onder andere voort uit een sterke toename van het aantal zaken en daardoor is de Rechterlijke Organisatie navenant gegroeid hetgeen zijn weerslag heeft op de indeling van en de bedrijfsvoering binnen het bestaande gerechtsgebouw. Daarnaast staat het gerechtsgebouw aan de vooravond van aanzienlijke vervangingsinvesteringen vanuit de exploitatie.

 

De Rijksgebouwendienst treedt op als aanbestedende partij voor de realisatie van deze nieuwbouw volgens publiek-private samenwerking (PPS).

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl