Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
OLVG bouwt nieuw moeder- en kindcentrum Anna Paviljoen
Donderdag 24 november 2011

Afgelopen week zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van het Anna Paviljoen: het nieuwe moeder- en kindcentrum van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). In de nieuwbouw worden de afdelingen Verloskunde, Neonatologie en Kindergeneeskunde samengebracht tot een toonaangevend moeder- en kindcentrum. In het Anna Paviljoen introduceert het OLVG een zorgconcept met moderne zorgsuites die volledige zijn afgestemd op moeder, kind en partner. In 2013 is het moeder- en kindcentrum klaar.

 

Het nieuwe moeder- en kindcentrum omvat een gastvrij en toonaangevend zorgconcept dat voldoet aan de nieuwste eisen. Eugenie Kaaijk, gynaecoloog en unitvoorzitter Gynaecologie/Verloskunde: ‘Onze visie is dat moeder en kind na de bevalling altijd op één kamer bij elkaar blijven. Dus óók als een van beiden ziek is, of als moeder en kind beiden medische zorg nodig hebben. Ook de partner kan op deze kamer verblijven. In alle rust en privacy bij elkaar kunnen zijn is goed voor de band tussen ouders en kind. Het bevordert bovendien het herstel na de bevalling.’

 Ook voor de Kinderafdeling geldt dat het belangrijk is dat een ouder de mogelijkheid wordt geboden bij het zieke kind te blijven. Daarnaast draagt de kindvriendelijke omgeving van het nieuwe centrum bij aan het herstel van het kind.

 

Kijk voor meer informatie over het moeder- en kindcentrum Anna Paviljoen op www.olvg.nl/annapaviljoen


 

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl