Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Noorderboog draagt verzorgingshuizen over
Donderdag 1 december 2011

Zorgcombinatie Noorderboog draagt per 1 januari 2012 haar verzorgingshuizen Kerspelhof in Oldemarkt en Zonnewiede in Giethoorn over aan Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

De Kerspelhof en Zonnewiede zijn twee kleinschalige verzorgingshuizen (beide 20 plaatsen) gelegen in een complex van aanleunwoningen. Beide organisaties werken op deze locaties al vele jaren aanvullend aan elkaar. Noorderboog levert de zorg aan de bewoners in deze kleinschalige verzorgingshuizen. Zorggroep Oude en Nieuwe Land levert op beide locaties thuiszorg aan veel van de bewoners in de aanleunwoningen en het dienstencentrum. Omdat Noorderboog zich meer is gaan richten op het bieden van zorg inclusief behandeling (verpleeghuiszorg) passen deze kleinschalige verzorgingshuizen minder in het zorgprofiel van Noorderboog en veel meer in het profiel van Zorggroep Oude Nieuwe Land.
Voor de bewoners verandert er niets. Zij blijven hun zorg ontvangen door dezelfde medewerkers; Zorggroep Oude en Nieuwe Land neemt de betrokken medewerkers over.

Bron: Zorgmarkt

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl