Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Eerste paal nieuwbouw gezinsbehandeling Ter Borch geslagen
Woensdag 14 december 2011

In dichte mist is de eerste paal van de nieuwe kliniek voor gezinsbehandeling van VNN de grond in gegaan. De kliniek wordt gebouwd in de nieuwe wijk Ter Borch in Groningen.

 

In het gebouw komen gezinnen te wonen voor de duur van hun behandeling. VNN behandelt, als enige in Nederland, verslaafde (zwangere) vrouwen en verslaafde ouders met kinderen. De huidige locatie van deze behandelingsvorm is De Lage Kamp in Paterswolde.

VNN bouwt niet zelf, dat doet Nijestee. Als het pand klaar is, huurt VNN het pand van de corporatie.
De huidige vestiging in Paterswolde bestaat al vele jaren. De Lage Kamp heeft in de afgelopen jaren een goede relatie met de omgeving opgebouwd, cliënten zijn actief in het dorp en VNN werkt samen met de basisschool. Deze school is al verhuisd naar een nieuw gebouw aan de Borchsingel.

 

Nijestee
Nijestee is met 13.500 woningen de grootste wooncorporatie van de stad. Naast haar taak als verhuurder ziet Nijestee ook een taak voor zichzelf weggelegd als maatschappelijk ondernemer met een visie op wonen, zorg en welzijn. Nijestee werkt vaker met zorginstellingen. Nijestee biedt zelf geen zorg, maar wel woonruimte voor cliënten van deze instellingen.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl