Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Eindhoven pakt huisvesting scholen aan
Donderdag 23 februari 2012

De onzekerheid rond de huisvesting van scholen in Eindhoven wordt daadkrachtig aangepakt. Dat belooft wethouder Mary-Ann Schreurs (vastgoed, D66).

 

Ze trekt ruim 2,4 miljoen euro uit voor projectleiders die ervoor gaan zorgen dat er plannen worden gemaakt en dat ze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Schreurs heeft de scholen, vaak spilcentra, in drie categorieën ingedeeld. Zes projecten vallen binnen het huisvestingsbudget, twaalf projecten vallen niet binnen het budget maar worden toch opgestart en zestien projecten komen later aan de orde. De (ver)bouwplannen voor de scholen in die laatste categorie zijn nooit opgepakt, benadrukt de wethouder.

Schreurs wil ervan af dat bouwplannen voor scholen soms tot wel zeven jaar in procedure zijn. "Dat is geen zeldzaamheid geweest. Ik wil naar omstandigheden waarin scholen weten wanneer ze aan de beurt zijn en dat zaken voortvarend worden gerealiseerd."

Hiervoor laat Schreurs een zogenoemd integraal huisvestingsplan opstellen, warmee onderwijshuisvesting planmatig wordt aangepakt. In het plan wordt onder meer de bouwkundige staat van onderwijsgebouwen opgenomen. Eind 2012 moet dat plan klaar zijn.

In november uitte de gemeentelijke rekenkamercommissie forse kritiek op het beleid rond onderwijshuisvesting in Eindhoven. Jarenlang zijn nieuwe schoolgebouwen gepland, maar wordt er mede door de verkokerde gemeentelijke organisatie bitter weinig gebouwd. Bovendien, concludeert de commissie, is niet duidelijk waar de voor de bouwplannen gereserveerde miljoenen wél aan uit zijn gegeven.

Schreurs heeft de politiek toegezegd orde op zaken te stellen

 

Bron: Eindhovens Dagblad

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl