Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Atrium MC en Consortium Q ondertekenen DBMO-bouwovereenkomst
Maandag 12 november 2012

Atrium MC bouwt een nieuw gebouw voor acute zorg. Met de ondertekening van de bouwovereenkomst op 12 november 2012 tussen het ziekenhuis en Consortium Q, gevormd door bouwconcern Van Wijnen, installateur Cofely Zuid Nederland B.V. en HVL techniek, is dit formeel beklonken.

“Ik ben blij dat de overeenkomst nu een feit is. Dit is goed voor het ziekenhuis. Atrium MC bouwt aan een betere toekomst. In de eerste plaats voor onze patiënten maar ook aan een betere werkomgeving voor onze medewerkers”, reageerde Peter de Kubber (Lid Raad van Bestuur) na de ondertekening.


Het gebouw wordt volgens het DBMO (Design Build Maintain Operate) principe gebouwd. Consortium Q is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw en zodra het gebouw klaar is, ook voor de onderhoud en de dienstverlening gedurende een periode van 15 jaar.
Met de bouw van het nieuwe vier etages tellende gebouw dat links naast de hoofdingang van het ziekenhuis in Heerlen komt is een bedrag gemoeid van zo’n €40 miljoen. In het gebouw komen de acute functies met onder andere de Intensive Care, de Spoed Eisende Hulp en nieuwe operatiekamers.


De voorbereidende grondwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het gaat hierbij om de aanleg van de nieuwe toegangsweg naar het ziekenhuis, het plaatsen van een nieuwe ambulancesluis en het ontgraven van de bouwput. De eerste paal voor de nieuwbouw kan eind maart 2013 de grond in. Naar verwachting wordt het gebouw in november 2014 in gebruik genomen. Naast nieuwbouw vindt ook renovatie van bestaande bouw plaats. Hiertoe werd eerder al een contract getekend met BAM.

Tijdens de KMVG praktijksessie Innovatief aanbesteden zal Daan Kerssemakers van Atrium MC de ins en outs van deze DBMO aanbesteding nader uitleggen

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl