Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Cardiologen gaan hartcentra beoordelen
Donderdag 23 juni 2011

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) gaat een ‘witte lijst’ samenstellen van cardiologische centra die aan een aantal eisen voldoen. Vandaag maakt de vereniging nieuwe normen bekend waar deze medische centra volgens haar aan moeten voldoen. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft inmiddels laten weten alleen afspraken te willen maken met ziekenhuizen die aan de kwaliteitseisen van de NVVC voldoen.

 

Dotteren

De normen hebben betrekking op drie veelvoorkomende en risicovolle ingrepen op het gebied van het hart: dotterbehandeling, implantatie van een defibrillator in de borst en hartklepvervanging waarbij de nieuwe hartklep via de bloedvaten op zijn plaats wordt gebracht.

 

Apparatuur

Centra moeten onder meer voldoende behandelingen uitvoeren, beschikken over de juiste apparatuur en laboratoria en genoeg gekwalificeerd personeel in dienst hebben. Als ze aan die eisen voldoen, komen ze op de lijst van de NVVC te staan.

 

Doodsoorzaak

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Meer dan 30 procent van de sterfgevallen is er op terug te voeren.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl