Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Protest tegen "Turkse" seniorenappartementen
Vrijdag 26 april 2013

Woningcorporatie Trudo wil in de Eindhovense wijk Bennekel, in de Lassusstraat, een nieuw complex bouwen waarin veertien seniorenappartementen komen. Deze veertien woningen zijn alleen voor Turkse senioren bestemd. De autochtone ouderen in Gestel komen nu in opstand en willen zelf ook kans maken op zo'n plekje in het nieuwe complex.

Tijdens de eerste buurtbijeenkomst wordt er al hevig gediscussieerd. "Waarom komen wij niet in aanmerking voor zo'n nieuw appartement", vraagt een buurtbewoonster zich af? "Het is toch belachelijk dat alleen maar Turkse mensen daar in mogen. Al dertig jaar lang wonen we hier met z'n allen samen. Nu gaat men opeens onderscheid maken."
Reactie gemeente De gemeente Eindhoven vindt de ophef in elk geval apart. "Wij gaan hier gewoon een hele wijkvoorziening maken", vertelt Ronald Martens van de gemeente. "Wij maken woonplannen voor alle doelgroepen. Of dat nu voor studenten, starters, voor autochtone senioren of in dit geval voor Tukse senioren is. En deze keer is het voor de laatste doelgroep."
Woningcorporatie Trudo reageerde schriftelijk. "Het project is tot stand gekomen op verzoek van mensen in Bennekel. Wij hebben daar naar eer en geweten uitvoering aan gegeven. Als er nu een groep mensen is die het daar niet mee eens is, dan zullen wij hun argumenten serieus en in alle rust bekijken."

Bron: Omroep Brabant

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl