Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
De transformatie van het schoolgebouw
Donderdag 23 juni 2011

Op 22 juni jl. ontving Martin Flier, directeur Kinderopvang bij ministerie van SZW, het eerste exemplaar van het boek ‘De Transformatie van het schoolgebouw’ uit handen van Yvette Vervoort, de projectleider van het Netwerkbureau tijdens de eindconferentie van het Netwerkbureau Kinderopvang. Het boek is het resultaat van onderzoek naar de mogelijkheden van transformatie van bestaande schoolgebouwen naar ‘gebouwen voor kinderen’.

 

De behoefte aan dagarrangementen voor kinderen groeit. Om deze reden wordt naar mogelijkheden gezocht gebouwen te realiseren die kinderen de hele dag kunnen ontvangen en waarin ruimtes efficiënt worden gebruikt.

 

De faculteit Bouwkunde van de TU Delft heeft in opdracht van het Netwerkbureau Kinderopvang een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van transformatie van bestaande schoolgebouwen tot ‘gebouwen voor kinderen’. Dit heeft geresulteerd in de theoretische onderbouwing van de mogelijkheden voor slim ruimtegebruik. En van wat dat inhoudt voor de omvang van ruimtes, de positionering ten opzichte van elkaar, de bijruimtes, de routing door het gebouw, de klimaatinstallaties en de buitenruimtes.

 

In het boek gaan experts in op het ontwerp van het gebouw, kleurgebruik, binnenklimaat, buitenruimte, stedenbouw en investeringen. Studenten hebben een selectie ontwerpvoorstellen gemaakt dat een overzicht biedt aan oplossingen die misschien niet direct zijn te realiseren, maar wel inspirerend zijn.

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl