Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
‘Voetbalstadion niet populair bij investeerders’
Dinsdag 6 augustus 2013

Beleggers die in voetbalstadions willen investeren hebben volop keuze. Het contrast kan nauwelijks groter zijn: voetbalclubs spenderen tientallen miljoenen euro’s om de beste spelers aan zich te binden. Maar een voetbalstadion kopen wil niemand, schrijft De Telegraaf.

Het ochtendblad heeft voor het begin van het nieuwe Eredivisie-seizoen een inventarisatie gemaakt van de stadions die ’te koop’ staan. Behalve een tiental gemeenten is ook de Rabobank met ‘gezonde tegenzin’ eigenaar van twee stadions. Het Arnhemse GelreDome (kostte in 2006 16 miljoen euro) en Galgenwaard (meest recente verkoopprijs 25 miljoen euro) in Utrecht kwamen via faillissementen in handen van de Rabobank. Vastgoedbank FGH, een dochter van Rabo, nam het Arnhemse stadion eind vorig jaar over uit de boedel van Eurocommerce.

Rabobank is samen met SNS Property Finance en de gemeente Utrecht ook een van grote schuldeisers van de Galgenwaard. Het Utrechtse stadion zit in de boedel van het failliete Memid Investments, en is deels eigendom van het in surseance verkerende Memid Galgenwaard. Rabo wil ‘op termijn’ er vanaf en dat geldt evenzeer voor het Gelredome, schrijft de krant.

Ook te koop zijn stadion De Geusselt/MVV in Maastricht (boekwaarde 1,85 miljoen euro), Mandemakersstadion/RKC (boekwaarde 8 miljoen euro), Abe Lenstra Stadion in Heerenveen (onderhandelingsprijs momenteel 20-25 miljoen euro) en Parkstad Limburgstadion/ Roda JC (boekwaarde 24 miljoen euro).

Bron Vastgoedmarkt

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl