Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Geen eigendomsrisico bij nieuw zorgcomplex De Banne
Donderdag 29 augustus 2013

Op dinsdag 27 augustus 2013 vond in Amsterdam Noord de oplevering plaats van De Banne, een zorgcomplex met 24 groepswoningen en 12 zelfstandige woningen. De woningen zijn bestemd voor cliënten van zorginstelling Cordaan.  

Het complex is een belegging van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die het heeft ondergebracht in het Achmea Dutch Health Care Property Fund, het zorgfonds van deze pensioenbelegger. De Banne is het resultaat van constructief overleg tussen financier en huurder. Zorg-, woon- en rendementsdoelen zijn daardoor optimaal op elkaar afgestemd.   In de groepswoningen worden dementerende ouderen gehuisvest, onderverdeeld in vier kleinschalige woongroepen. De bewoners hebben een eigen woon/slaapkamer en een eigen badkamer. Elke groep beschikt over een gemeenschappelijke huiskamer met een ruim balkon op het zuiden. Ook is er een veilige, fraai aangelegde binnentuin.

De zelfstandige appartementen, eveneens gesitueerd rond een daktuin, zijn bestemd voor mensen met een psychosociale of psychiatrische indicatie die daar onder begeleiding wonen.   Zorginstelling Cordaan kiest met dit project voor samenwerking met vastgoedbeleggers en corporaties die het vastgoed niet alleen in eigendom hebben maar ook ontwikkelen en beheren. Voordeel voor zorginstellingen is dat zij geen eigendomsrisico dragen.

Bron: Zorgvisie

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl