Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Bouwend NL vraagt in bouwkeet aandacht Tweede Kamer voor Gezonde Scholen
Vrijdag 19 september 2014

De bouw kan zorgen voor groei én banen. Dat onderstreept Bouwend Nederland van 29 sept. t/m 2 oktober in de speciale bouwkeet bij de Tweede Kamer. Daar gaan Kamerleden, leden van Bouwend Nederland en anderen die met de bouw verbonden zijn, in gesprek over thema’s zoals scholenbouw. Goede, frisse schoolgebouwen – het is tijd om daar nu écht aan te gaan werken.

De cijfers zijn intussen wel bekend, maar blijven schokkend: 80% van de schoolgebouwen heeft een ongezond binnenklimaat en sluit niet meer aan bij de moderne onderwijseisen. “Wij hebben ons bij Bouwend Nederland er zeer voor ingespannen om dit belangrijke maatschappelijke probleem onder de aandacht te brengen”, vertelt beleidsadviseur Martijn Verwoerd. “Want we hebben het wel over de gebouwen waarin onze kinderen jarenlang verblijven en moeten leren.”

Aarzelingen

Het onderwerp staat intussen wel op de politieke kaart, weet Verwoerd. “We hebben in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen erg op dit thema gehamerd. En je ziet ook dat er in aardig wat college-akkoorden inderdaad aandacht is gekomen voor de kwaliteit van schoolgebouw. Maar veel gemeenten aarzelen toch om daarmee écht aan de slag te gaan of maken daar geen middelen voor vrij. Terwijl we in deze kwestie niet langer kunnen wachten. We moeten nú aan de slag.”

Verwoerd wil middels de themabijeenkomst over scholenbouw op 30 september in de bouwkeet op het Plein “dat gevoel van urgentie zien over te brengen”. En opnieuw over het voetlicht brengen dat “de bouw graag meedenkt over de oplossing van dit maatschappelijk probleem”. Hij hoopt dat door de gesprekken tussen Kamerleden, leden van Bouwend Nederland en verwante organisaties “we de verbinding tussen bouw, gemeenten en schoolbesturen verder kunnen verdiepen.”

Voor het Bouwkeet programma klikt u naar de website van Bouwned Nederland

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl