Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed
Mogelijk megafraude bij basisscholen
Vrijdag 10 oktober 2014

De FIOD heeft vorige week invallen gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude, verduistering en oplichting rond een scholenstichting. Het Openbaar Ministerie bevestigde vrijdag dat er vorige week dinsdag op meerdere plekken invallen zijn gedaan, maar wilde geen verdere details kwijt over de zaak.

Volgens De Telegraaf gaat het om fraude bij de Stichting Panta Rhei, die bestaat uit 15 basisscholen in de regio Leidschendam-Voorburg. Het OM laat, zonder namen te noemen, weten dat de stichting in kwestie zelf niet wordt verdacht, maar dat een leidinggevende wel onder verdenking staat. Ook een bouwbedrijf, een consultancybedrijf en een leidinggevende van de laatstgenoemde onderneming zijn verdachten. Het onderzoek van de FIOD richt zicht op de periode van 2010 tot nu.

Bij Panta Rhei zou de afgelopen jaren volgens De Telegraaf voor miljoenen euro's zijn gefraudeerd met valse facturen en offertes om geld van de gemeente binnen te kunnen krijgen. Dat gebeurde in samenwerking met het bouwbedrijf en het consultancykantoor. De gemeente zou alleen al vorig jaar circa twee miljoen euro aan bouwfacturen hebben vergoed.

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl