Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

KMVG Onderwijs-Vastgoedplein op Onderwijsvakdagen

Het Kennisinstituut Maatschappelijk VastGoed (KMVG) zal tijdens de Onderwijsvakdagen op 26 en 27 maart in Drachten en op 9 en 10 april in Eindhoven samen met een aantal kennispartners het  Onderwijs-Vastgoedplein verzorgen.  

Op het   KMVG-plein vindt, zowel in Drachten als in Eindhoven, gedurende beide dagen een inspirerend en leerzaam kennis programma plaats speciaal gericht op bestuurders, directeuren en vastgoedverantwoordelijken Primair onderwijs en bestuurders, rectoren en vastgoedverantwoordelijken Voortgezet onderwijs.


Grote veranderingen op het gebied van onderwijshuisvesting aanstaande!

Op het gebied van onderwijshuisvesting zijn er grote veranderingen op komst in 2015. Het budget wordt de komende jaren flink gekort. Het Rijk wil € 256 miljoen uit het Gemeentefonds nemen en overhevelen naar de lumpsum voor primair en voortgezet onderwijs. Daar bovenop komt een extra uitname van € 158 miljoen omdat het primair onderwijs straks zelf verantwoordelijk wordt voor het buitenonderhoud van schoolgebouwen.


Vanaf 1 januari 2015 zijn schoolbesturen in het PO namelijk volledig verantwoordelijk voor het buitenonderhoud en aanpassingen van schoolgebouwen. Hiermee worden de verantwoordelijkheden gelijk geschakeld met die in het Voortgezet Onderwijs (VO) met één uitzondering: Het VO mag onder voorwaarden investeren in nieuwbouw. Schoolbesturen in het PO mogen dit niet. De wet voorziet in een verbod hierop.


Het Voortgezet Onderwijs staat voor een grootschalige renovatie- nieuwbouwopgave om de bestaande, verouderde schoolgebouwen te verbeteren.


Kortom: zowel Primair als Voortgezet Onderwijs zien zich op het gebied van huisvesting voor grote opgaven gesteld!


Leer wat er gaat gebeuren en hoe u hierop kunt anticiperen!

In een groot dagelijks aanbod van gratis workshops, seminars en round tables  vertellen experts wat er op u af gaat komen en spijkeren uw kennis bij aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. uiteraard is er alle ruimte voor vragen en discussie.

Thema’s zijn onder meer:

-  hoe gaat u strategisch om met (uw) vastgoed (uw schoolgebouw uw eigendom?)

-  vastgoedfinanciering

- duurzaam renoveren van bestaande schoolgebouwen

- aanpak van (achterstallig) onderhoud

-  verbetering binnenklimaat/frisse scholen

- multifunctionele accommodaties en brede scholen

- ESCO’s en andere uitbestedingsvormen van onderhoud en energie

- de invloed van nieuwe leermethoden (m.n. ict-ondersteund) op het vastgoed van de onderwijsinstelling

 

Deelname aan het programma is gratis voor bezoekers aan de Onderwijsvakdagen. Inschrijven voor het KMVG Plein in Drachten kunt u hier, voor Eindhoven klikt u hier.


Bent u geïnteresseerd om als partner deel te nemen aan het KMVG Onderwijs-Vastgoedplein? Stuur dan een mailtje naar Ab Sulman!

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl