Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

Over het KMVG

Het KMVG, het kennisinstituut voor professionals en beslissers in maatschappelijk vastgoed

Nieuwe vormen van en voor maatschappelijk vastgoed vereisen nieuwe inzichten, nieuwe exploitatiemodellen, nieuwe financieringsvormen en nieuwe ervaringscijfers en kennis. En gelegenheid en moed om “out of the box” te denken!

 

Om deze nieuwe ervaringen, kennis en kunde te delen, na te denken over nieuwe samenwerkingsvormen, horizonten te verbreden en nieuwe allianties te smeden is er nu het Kennisinstituut Maatschappelijk Vastgoed.

Hét platform om kennis te vergaren, ideeën op te doen en te valideren, partners te vinden voor nieuwe ontwikkelingen en ervaringen te delen met collega’s.

 

De doelstellingen van het Kennisinstituut Maatschappelijk Vastgoed zijn:

  • Kennisoverdracht;
  • Volgen van en stimuleren van nieuwe samenwerkingsvormen en nieuwe ontwikkelingen;
  • Delen van ervaringen;
  • Relatienetwerk uitbouw en beheer.

Om deze doelstellingen te realiseren ontwikkelt het Kennisinstituut de volgende activiteiten:

  • Webgerelateerd: het opzetten van een kennisportaal voor alle leden. Het kennisportaal zal bestaan uit een openbaar, voor iedereen toegankelijk gedeelte en een afgesloten gedeelte, alleen toegankelijk voor leden. Op het gesloten gedeelte vindt men onder meer businesscases, projectoverzichten en projectbeschrijvingen, calculatiemethodieken en exploitatiemodellen. Hiertoe worden relaties aangegaan met externe kennispartners, zoals universiteiten en hogescholen en relevante uitgevers.  Daarnaast wordt ook content gegenereerd door de eigen webredactie. Voor de partners bestaat de mogelijkheid tot het inrichten van een eigen showcase op de portal.

 

  • Eventgerelateerd: Jaarlijks worden er twee jaarbijeenkomsten georganiseerd: het Nationaal Debat Maatschappelijk Vastgoed en het Congres Maatschappelijk Vastgoed. Naast actuele ontwikkelingen en discussies met beleidsmakers en andere belangrijke spelers zullen tijdens deze bijeenkomsten ook specifieke projecten en initiatieven worden gepresenteerd en speciaal in het zonnetje worden gezet.

 

  • Eventgerelateerd (2): Zeer frequent vinden er themamiddagen plaats: waarin specifieke onderwerpen worden behandeld en vooral uitgediept.

 

  • Cursussen: In samenwerking met externe kennisinstituten zal een speciaal cursusprogramma worden opgesteld, specifiek gericht op de doelgroepen en vanzelfsprekend specifiek over aspecten van maatschappelijk vastgoed.

 

  • Overige: Naast bovenstaande activiteiten zullen in de loop van de tijd ook andere activiteiten worden opgezet. Dit zal gebeuren in nauw overleg met de leden van de Raad van Advies.
Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl