Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

Bouw (zorg-) vastgoed strategisch aanpakken

Bouwprojecten in de zorg vergen door de afschaffing van het bouwregime en de aanstaande invoering van prestatiebekostiging een doordachte samenhang van strategie, organisatie en fysieke inrichting. Het nieuwe zorgstelsel brengt grotere financiële risico’s voor ziekenhuizen met zich mee en dwingt ziekenhuizen om na te denken over de zorg die ze aanbieden en hoe de fysieke omgeving en organisatie daarvoor worden ingezet. Dit gedachtengoed stond centraal tijdens de discussie die Squarewise organiseerde voor enkele zorgbestuurders: Squaretable

“Bouwen in de Zorg”.

  

Hélène Smits, Wieske Heinen en Timo Schrama, adviseurs bij Squarewise, spraken tijdens de SquareTable met Rob Dillmann, voorzitter raad van bestuur van het Zaans Medisch Centrum, architect en professor Tom Guthknecht (Lausanne Health & Hospitality Group) en decaan Albert Feilzer van het ACTA.

Verder waren aanwezig: Hendrik Jan Haverkort (regiodirecteur ING), Marc Hendriks (directeur bedrijfsvoering van het Máxima Medisch Centrum), Harry Luik (voorzitter Raad van Bestuur Medisch Centrum Alkmaar Gemini groep) en Cees Sterk (voorzitter raad van bestuur Orbis Medisch & Zorgconcern).

 

Log in om het gespreksverslag te downloaden. Om in te loggen moet u lid zijn van het KMVG.

 

 Bent u geen lid?  Meld u dan hier aan.

 

 

 

 

Partners
Hommelberg & Partners
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl