Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

'Woningverhuur hoeft voor zorgverlener niet lastig te zijn'

Woningen in een verzorgingshuis verhuren aan ouderen zonder indicatie, doet de Twentse zorgorganisatie Livio al jaren. In het  Broekheurnerstede in Enschede heeft de helft van de bewoners vanwege fysieke of geestelijke problemen het recht gekregen op een plek in het verzorgingshuis. De andere helft bestaat uit gezondere ouderen zónder zo'n boterbriefje voor het verzorgingshuis. Zij betalen zelf voor voorzieningen van het woonzorgcentrum.

Nu het kabinet wil dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, zal deze verhuur in de toekomst nog wel eens een vlucht kunnen nemen. Verzorgingshuizen kunnen zo hun omzet op peil houden en zelfstandige ouderen kunnen zich veilig weten in woonzorgcentrum.  In het kader van de serie “Het gezicht van de extramuralisering” sprak KCWZ met Hans Arnoldy, bestuursvoorzitter van Livio.

 "De tijd ligt  achter ons dat mensen op hun 65ste naar het bejaardenhuis gingen en alles voor ze geregeld werd", meent hij  "Meer eigen regie is beter en meer zelf betalen is ook niet zo gek."

De verhuur van appartementen is niet zo ingewikkeld als wel wordt beweerd, zegt hij. Voorwaarde  is een goede administratie. "Daarnaast moet je de verwachtingen van klanten goed managen. Je moet heel duidelijk communiceren wat klanten krijgen en tegen welke prijs. Als mensen dan bereid zijn de huurprijs en de servicekosten te betalen, zijn zij welkom." 

Lees hier het hele interview op KCWZ

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl