Kennis Instituut Maatschappelijk Vastgoed

Zeven aandachtspunten aan begin transitiejaar

Na twee weken rust laten de transitiecommissie en de patiëntenfederatie al weten dat angstbeelden overdreven zijn, wat voorbarig lijkt. Hoe dan ook blijft er werk aan de winkel. "Maak een transformatieagenda."

Sinds de transitie zijn er geen acute problemen, zei Han Noten onlangs in het Financieele Dagblad. De voorzitter van de onafhankelijke transitiecommissie, ook burgemeester van Dalfsen, noemt het angstbeeld rond de decentralisatie overtrokken.

 

Noten krijgt bijval van Wilna Wind, voorzitter patiëntenfederatie NPCF. De federatie heeft sinds de ingangsdatum wel tientallen telefoontjes gehad over de decentralisatie, maar voornamelijk over administratieve onduidelijkheden.

 

Het is eigenlijk nog te vroeg om  nu al een oordeel over de decentralisatie te geven, erkent Noten. "Er zullen gegarandeerd nog dingen spaak lopen in zo'n complex verandertraject. Wij stappen een hele nieuwe wereld in. Er zullen grote verschillen ontstaan tussen gemeentes, en dat is Nederland niet gewend. Dit hoort vanaf nu uitgevochten te worden op lokaal niveau, in de gemeenteraadsverkiezingen."

Een tussenstand biedt zeven observaties, tevens aandachtspunten

Lees verder op Gemeente.nu

Partners
Institute for Business Research
LinkedIn
E. info@KMVG.nl | www.kmvg.nl